Enkle lavkarbo-knekkebrød (gluten, melk, eggfri og vegansk)

Jeg har funnet verdens letteste oppskrift på lavkarbo-knekkebrød. De blir ganske sprø og jeg prøver meg litt frem angående mengde. Om de blir for tynne faller de litt vel lett fra hverandre. Uansett, som dere som alt følger bloggen min, jeg har ingen oppskrift og her har jeg faktisk ingen idè om hvor mange dl jeg bruker av hver ingrediens.

Hemmeligheten i denne enkle oppskriften er chiax-frøet som når det ligger i blø blir en geleaktig masse som hjelper å binde knekkebrødene.

Dette trenger du:

chiax-frø

linfrø

sesamfrø

La frøene ligge i kaldt vann, natten over (eller i minst 4.5 timer)

Tilsett andre frø som

solsikkekjerner

gresskarfrø

hampfrø

Rør det hele sammen og ha i 2 ts fiberhusk.

 

Smør massen ut på et stekeplate med bakepapir, stek på 150 g i varmluft ovn. (Bruk alltid lavere enn 200 g når du bruker frø, ellers ødlegges de gode fettsyrene)

4 kommentarer

gretehm

15.sep.2011 kl.20:14

Kjempebra blogg!

Stå på^^

Katrines mat

15.sep.2011 kl.20:18

gretehm: tusen takk :)

Heidi M

15.sep.2011 kl.20:20

kan man kjøre det i blender, så det ikke blir masse store frø?

Katrines mat

15.sep.2011 kl.20:53

Heidi M: De små frøene som ligger i bløt, er små, de store frøene er frivillige og ikke nødvendig, sånn egentlig. Det går helt sikkert fint an å blande det hele til "mel", men da vet jeg ikke hvordan det binder seg. Test ut og si i fra om det funker :D

Skriv en ny kommentar

Katrines mat

Katrines mat

31, Nesodden

Her ligger oppskrifter på mat jeg lager i hverdagen.Kom gjerne med innspill, forslag, tips og spørsmål. pst! Den gode smaken kommer best frem med øko-mat! Jeg har IKKE bilder av maten, ja er litt lat. Det er uansett ikke ferdige oppskrifter og ferdig retter som er intensjonen med bloggen, men at du kan bli inspirert til å lage din egen variant.Derfor ingen bilder, for din rett kan se ganske annereldes ut en min :)

Kategorier

Arkiv

hits